Söndagen den 21 juli 2024

Sopor


 

⇒ Ett grönt tips: Skänk bort saker du inte behöver, t.ex. på: http://bortskankes.se/  (Du slipper åka till återvinningscentralen. Även sängar går lätt att skänka bort). 

När du har fått svar, kan du ta bort annonsen med ett klick.

Sophantering

Ställ inga sopor brevid sopkärlen. Det drar till sig djur och det kostar oss extra om SRV måste städa upp runt kärlen. Vissa helger kan det bli trångt, men ofta kan du pressa ned din påse. Se till att du skickar ned ditt skräp i kärlet och lägg det inte i ”sopkärlets hals”. Var noga med att stäng luckan efter dig. Lämna inte grovsopor vid våra sopkärl, det är din skyldighet att frakta dina grovsopor till sopstationen. Om du skickar dina barn med soporna se först till att de klarar av att slänga din påse i kärlet och stänga luckan efter sig.

Sopkärlen längst ut blir fort fulla, använd med fördel de i mitten!

Din närmaste återvinningscentral:

Storvretsvägen/Vretvägen, Skogås/Trångsund • 08-771 89 74

                                               

 

Här lämnar du Miljöfarligt avfall till exempel lösningsmedel, färg, olja, batterier, lysrör, gastuber, keramik, porslin och läder.

Öppettider från 1 april 2015:

måndag – torsdag
13.00 – 19.00

fredag-söndag
13.00 – 16.00

 


 

Öppettiderna gäller helgfria dagar.

Följande dagar är återvinningscentralerna stängda:
nyårsdagen, trettondag jul, långfredagen, påskdagen, annandag påsk, första maj,
kristi himmelsfärdsdag, pingstdagen, annandag pingst, midsommarafton,
midsommardagen, alla helgons dag, julafton, juldagen, annandag jul och nyårsafton.

Uppgifterna hämtade från SRV's hemsida:
http://www.srv-atervinning.se/

SRV hämtar kylskåp och frysar vid tomtgränsen utan kostnad.

Beställ hämtning på telefon 0200-26 46 00
SRV kommer inom en vecka.

I våra sopskåp kan du lägga:

Komposterbart avfall är alla organiska sopor, som uppstår i ett hushåll, till exempel vid matlagning. Några exempel: • matrester • ägg- och räkskal • potatis- och fruktskal.

Brännbart avfall såsom mjuka plaster och hårda plaster som inte är förpackningar. Papper som inte kan återvinnas hör också hit, liksom träföremål och annat som brinner bra. Några exempel: • plastpåsar • disktrasor • mindre textilier • blöjor • krukväxter.

Återvinningsstationer

På Södertörn finns cirka 215 återvinningsstationer. De är en del i FTI:s (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen) insamlingssystem för förpackningar, returglas och returpapper.

För oss på Musikalvägen finns en återvinningsstation bakom vårdcentralen och en återvinningsstation ca 100 meter från korsningen Mörtviksvägen/Skogåsleden på Mörtviksvägen mot Trångsund. Här finns också en p-plats utan avgift.

Nedan ska till återvinningsstationen:

I en papperscontainer ska tidningar och tidskrifter, kataloger, reklamblad och kontorspapper läggas. Papper ska lämnas vid närmsta återvinningsstation.

Pappersförpackningar är mjölk-, fil- och juicepaket, kartonger för fryst mat eller torra matvaror som pasta, ris och mjöl. Tvättmedelspaket, ägg- och mindre well-kartonger.

Hårda plastförpackningar som ketchup-, saft- och schampoflaskor, liksom smör- och yoghurtburkar och glasslådor.

Glas såsom flaskor och burkar av grönt, brunt eller blått glas ska läggas i igloon för glas. Det färgade glaset får inte blandas med det ofärgade eftersom sorterna ”förorenar” varandra.

Metallförpackningar t.ex. konservburkar och burkar utan pant.

I en röd holk vid varje återvinningsstation lägger du alla småbatterier från ditt hushåll.