Söndagen den 21 juli 2024

Området

 

Skogås med de unika radhusen

Järnvägen löper igenom Skogås och delar förorten i två delar. Östra Skogås med villor och radhus samt västra Skogås med flerfamiljshus, centrum, kyrka samt tåg- och busstation. Skogås har även fått en del i söder, Länna, ett område med många nya villor och även med industrier och affärer.

I östra Skogås ligger Sveriges största radhusområde. Ett så stort område med enhetliga hus när det gäller detaljer och färger finns ingen annanstans. Musikalen är en del av detta område.

Nära till det mesta

När du är i Skogås är du mittemellan storstaden och skärgården. Det tar cirka 18 minuter att med pendeltåg ta sig in till Stockholms city. Åker du åt andra hållet kommer du till Västerhaninge och Nynäshamn med till exempel båtar till Stockholms södra skärgård och Gotland.

Praktiskt avstånd till shopping och gemenskap

Skogås har ett centrum med ett 30-tal butiker. Här hittar du bland annat mataffärer, bank, bibliotek, apotek, systembolag, café och restauranger.

I Länna har du flera stora butikskedjor och det finns ett bra utbud av till exempel möbler och heminredning, elektronik samt byggmaterial.

Ett stort utbud av skolor

I Skogås finns det ett flertal alternativ för barn i förskoleålder. Grundskolorna Edboskolan (6-15 år) och Mörtviksskolan (6-11 år) är de skolor som ligger närmast Musikalens samfällighet. Skogås har även ett nytt gymnasium, Östra gymnasiet som har unika specialinriktningar med tyngdpunkt på till exempel Arkeologi och Fotboll. Se skolans webbsajt: http://www.ostragymnasiet.se

Idealet för dig som är idrottsintresserade

Skogås har en organiserad idrottsrörelse inom ishockey, handboll, fotboll, innebandy och badminton. I Skogåshallen finns en simbassäng som är 25 meter där de har olika aktiviteter, till exempel simskola och vattengympa. Styrketräna eller delta i ett motionspass gör du på gymmet i Skogås.

Upptäck den fantastiska naturen

Naturen är nära i Skogås. Det finns flera naturreservat och fågelsjöar.

Drevviken är den största sjön i Huddinge. Sjön har flera trevliga badplatser, både sandstränder och klippor att solbada på. Om du har fiskekort och lite tur kan du fiska en mängd olika fisksorter. På sommaren är det många som paddlar kanot eller vindsurfar. Vintertid kan du ta en tur på långfärdsskridskor, ta en promenad på isen eller ägna dig åt isfiske.

Kyrkan med de många ljusen

När Mariakyrkan är öppen brinner det alltid ett levande ljus på altaret. Vid detta altare firas morgonmässa varje vecka. Den som vill kan tända ett ljus och placera i ljuskransen. Mariakyrkan är en modern kyrka med vitputsade väggar och golv i marmor. Tak och bänkar är gjorda i rödbok. Tre stora kyrkfönster ger kyrkan sitt behagligt fridfulla ljus.